De’Xandra Best Sellers (Top 5 perfumes for Him) untuk 2018 February 1, 2018 – Posted in: Guideline Dexandra, Tips Menjual Dexandra

Haritu kami dah share yang mana Top 5 perfume De’Xandra untuk kaum perempuan. Ada juga yang email kami, request tanya yang mana best-seller untuk kaum lelaki. Nak buat surprise gift untuk suami tersayang. Wah, beruntung betul pasangan korang. Okay, jom kita tengok perfume lelaki mana yang Top 5 best seller dikalangan pengguna perfume De’Xandra.

Baca Juga: Senarai penuh nama baru perfume De’Xandra selepas penjenamaan semula syarikat De’Xandra.

Nama Lama
Nama Baru
Review

Dunhill Desire Blue

Nemesis

Bau wangian Nemesis (Desire Blue) ni, memang paling membantu saya buat sales. Sebab apa? Kerana baunya seakan bau lautan dicampur buah-buahan citrus yang sangat fresh dan soft; tidak terlalu pekat atau intense. Selalunya, jika kami buka jualan booth, akan sembur perfume Nemesis ni pada customer lelaki secara percuma, Insyaallah, 80-90% dari mereka akan berhenti untuk tanya lebih lanjut.

Bau ni, based on pengalaman saya, memang paling senang orang nak terima. Walaupun diorang kurang gemar bau fresh, tapi diorang selalunya akan suka bau Nemesis. No wonder lah best seller untuk De’Xandra for him kan? Paling sesuai untuk mereka yang aktif bersukan.

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Nemesis (Desire Blue).

Nama Lama
Nama Baru
Review

One Million

Woodbine

Perfume Woodbine memiliki bau seakan-akan wangian One Million dari Paco Rabbane. One Million dari Paco Rabbane merupakan perfume top seller abad ini tau. Baunya musky, memang tersangat ekslusif, macho dan membuat diri rasa kaya dan bergaya. Perfume Woodbine ni, tidak terlalu pekat sehingga menusuk hidung, tapi masih kekal wangi dan tahan lama.

Paling sesuai digunakan semasa special occasion atau nightwear. Sedap sangat baunya tau.

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Woodbine (One Million).

Nama Lama
Nama Baru
Review

Invictus

Vigor

De’Xandra Vigor ni, di inspirasikan oleh Invictus dari Paco Rabbane; yang direka khas untuk membawa mood “fresh and sporty, yet sensual and masculine“. Bau Vigor terdiri dari bauan citrus grapefruit dan lemon, haruman lautan dan bau wangi bunga Jasmin dan daun-daun hijau. Memang unik dan segar.

Perfume Vigor ni, termasuk dalam kategori perfume fresh. Amat sesuai untuk golongan aktif bersukan dan maskulin.

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Vigor (Invictus).

Nama Lama
Nama Baru
Review

212 VIP

Grandeur

Perfume Grandeur dari De’Xandra memiliki bau yang serupa seperti 212 VIP for men keluaran Carolina Herrera. Bau Grandeur unik, kerana ia terdiri dari gabungan buah passion fruit yang harum dan manis, buah limau nipis dan daun pudina yang segar, dan bau rempah (spices) yang maskulin. Kombinasi unik antara bahan bahan ni, membuatkan Grandeur lebih digemari oleh golongan elit dan VVIP. Aroma perfume ini, memang ekslusif, mahal dan seksi!

Amat sesuai dipakai di majlis-majlis makan malam private (candlelight dinner) bersama pasangan kesayangan anda.

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Grandeur (212 VIP).

Nama Lama
Nama Baru
Review

Hugo Boss Bottled

Devotion

Perfume Devotion keluaran De’Xandra di inspirasikan oleh wangian Hugo Boss Bottled. Devotion memang sesuai dipakai baik oleh golongan anak muda, mahupun golongan yang lebih matang. Aromanya merupakan campuran haruman Bunga Vanilla, Epal, buah-buahan citrus, dan aroma ‘musky’ seperti cinnamon dan sandalwood.

Bau Devotion memang penuh elegant dan maskulin. Sesuai di pakai di pejabat, untuk berbincang business atau semasa majlis-majlis formal.

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Devotion (Hugo Boss Bottled).

1) Nemesis (Nama lama: Dunhill Desire Blue)

Bau wangian Nemesis (Desire Blue) ni, memang paling membantu saya buat sales. Sebab apa? Kerana baunya seakan bau lautan dicampur buah-buahan citrus yang sangat fresh dan soft; tidak terlalu pekat atau intense. Selalunya, jika kami buka jualan booth, akan sembur perfume Nemesis ni pada customer lelaki secara percuma, Insyaallah, 80-90% dari mereka akan berhenti untuk tanya lebih lanjut.

Bau ni, based on pengalaman saya, memang paling senang orang nak terima. Walaupun diorang kurang gemar bau fresh, tapi diorang selalunya akan suka bau Nemesis. No wonder lah best seller untuk De’Xandra for him kan? Paling sesuai untuk mereka yang aktif bersukan.

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Nemesis (Desire Blue).

2) Woodbine (Nama lama: One Million)

Perfume Woodbine memiliki bau seakan-akan wangian One Million dari Paco Rabbane. One Million dari Paco Rabbane merupakan perfume top seller abad ini tau. Baunya musky, memang tersangat ekslusif, macho dan membuat diri rasa kaya dan bergaya. Perfume Woodbine ni, tidak terlalu pekat sehingga menusuk hidung, tapi masih kekal wangi dan tahan lama.

Paling sesuai digunakan semasa special occasion atau nightwear. Sedap sangat baunya tau.

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Woodbine (One Million).

3) Vigor (Nama lama: Invictus)

De’Xandra Vigor ni, di inspirasikan oleh Invictus dari Paco Rabbane; yang direka khas untuk membawa mood “fresh and sporty, yet sensual and masculine“. Bau Vigor terdiri dari bauan citrus grapefruit dan lemon, haruman lautan dan bau wangi bunga Jasmin dan daun-daun hijau. Memang unik dan segar.

Perfume Vigor ni, termasuk dalam kategori perfume fresh. Amat sesuai untuk golongan aktif bersukan dan maskulin.

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Vigor (Invictus).

4) Grandeur (Nama lama: 212 VIP)

Perfume Grandeur dari De’Xandra memiliki bau yang serupa seperti 212 VIP for men keluaran Carolina Herrera. Bau Grandeur unik, kerana ia terdiri dari gabungan buah passion fruit yang harum dan manis, buah limau nipis dan daun pudina yang segar, dan bau rempah (spices) yang maskulin. Kombinasi unik antara bahan bahan ni, membuatkan Grandeur lebih digemari oleh golongan elit dan VVIP. Aroma perfume ini, memang ekslusif, mahal dan seksi!

Amat sesuai dipakai di majlis-majlis makan malam private (candlelight dinner) bersama pasangan kesayangan anda.

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Grandeur (212 VIP).

5) Devotion (Nama lama: Hugo Boss Bottled)

Perfume Devotion keluaran De’Xandra di inspirasikan oleh wangian Hugo Boss Bottled. Devotion memang sesuai dipakai baik oleh golongan anak muda, mahupun golongan yang lebih matang. Aromanya merupakan campuran haruman Bunga Vanilla, Epal, buah-buahan citrus, dan aroma ‘musky’ seperti cinnamon dan sandalwood.

Bau Devotion memang penuh elegant dan maskulin. Sesuai di pakai di pejabat, untuk berbincang business atau semasa majlis-majlis formal.

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Devotion (Hugo Boss Bottled).

Nota: Bagi sesiapa yang berminat, admin dulu pakai Nemesis (Dunhill Blue), tapi sekarang tukar pakai Woodbine (One Million) dengan Grandeur (212 VIP)… ikut mood. Yer la, perfume harga RM75, memang mampu milik sangat. Setiap bulan la tukar. hehehe. Oh ya, sesiapa nak order manually, boleh whatsapp terus ke 011-2631 1654. Ada free COD di kawasan tertentu tau.