De’Xandra Best Sellers (Top 5 perfumes for Her) untuk 2018 January 30, 2018 – Posted in: Guideline Dexandra, Tips Menjual Dexandra

Ramai yang masih tertanya-tanya, bau apa perfume De’Xandra yang mana paling best, minta kami recommend bau paling sesuai. Selalunya, kalau yang bertanya tu… mesti sebab masih belum pernah pakai perfume De’Xandra. Tak pun, perfume tu dia nak buat hadiah buat cik abang/cik adik tersayang. Yer lah, De’Xandra makin lama makin viral, jadi orang makin kenal. Tapi nak beli online, susah sikit. Sebab tak boleh nak hidu bau dia. Jadi kena minta recommendation dari seller lah.

Baca Juga: Senarai penuh nama baru perfume De’Xandra selepas penjenamaan semula syarikat De’Xandra.

Jadi kali ni kami nak share 5 top seller perfume De’Xandra. Ini memang based on apa yang customer kami paling beli dulu. Selalunya, bila kami recommend 5 perfume kat bawah ni pada customer baru, 9 out of 10 memang diorang akan wajib repeat order. Jom tengok senarai 5 best selling Perfume De’Xandra untuk tahun 2018…

Update: Kami juga ada tulis senarai Top 5 best sellers wangian Lelaki dari De’Xandra

Nama Lama
Nama Baru
Review

Victoria's Secret Bombshell

Chaleur

Bau Chaleur (Bombshell) ni, memang number 1 best seller De’Xandra. Bau dia fruity-floral yang sangat soft, campuran bau buah pomegranate, bunga peony dan buah lemon. Perfume Chaleur ni, memang paling senang sekali nak buat first time user jatuh cinta dan jadi pengguna tetap De’Xandra.

Jangan tak tahu, setiap kali kami restock Chaleur, mesti habis dalam masa 2-3 hari ya.

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Chaleur (Bombshell).

Nama Lama
Nama Baru
Review

Gucci Flora

Elenor

Elenor dari De’Xandra di inspirasikan oleh wangian Gucci Flora; yang terkenal dengan haruman bunga peony, mawar dan bau buah-buahan citrus. Sesuai digunakan oleh semua jenis umur, sebab bau yang menusuk dan lembut, mudah diterima. Untuk hadiah hari ibu, bau ini paling popular di kalangan peminat De’Xandra.

Peminat Chaleur (Bombshell) selalunya akan turut suka bau Elenor (Gucci Flora) ni. Sebab kedua-duanya floral based.

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Elenor (Gucci Flora).

Nama Lama
Nama Baru
Review

J'adore

Olivia

Olivia dari De’Xandra memiliki bau yang serupa seperti J’adore dari Dior. Merupakan gabungan bau bunga-bungaan yang lembut (jasmin) dan bauan buahan manis dan segar. Modern yet classic. Bau ni, buat saya teringat bau wanita elegant  yang bergaya, sedang memakai dress merah semasa tengah menghadiri corporate dinner.

Very sensual, elegant and sophisticated. Not too strong, just perfect!

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Olivia (J’adore).

Nama Lama
Nama Baru
Review

Lady Million

Victoria

Bau Victoria yang serupa macam Lady Million akan buat korang pengsan, sebab bau dia tersangatlah sedap dan superb. Haruman lembut yang menggunakan campuran bau madu, raspberry dan bunga jasmine akan buat korang rasa yakin, elegant dan seductive.

I really love this smell sebab bau dia intense, tapi tak terlalu melampau sampai pening kepala. Tak sure nak terang macam mana, yang penting best gila!

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Victoria (Lady Million).

Nama Lama
Nama Baru
Review

Chloé

Grace

Bau perfume Grace memang best, unik & romantik. Bau natural bunga rose, “A light and fresh yet seductively strong“. Sesuai di guna sepanjang hari pada bila bila masa jer.

Perfume Grace ni, memang best sebab sangat versatile, nak pakai untuk kat office boleh, nak pakai kat rumah masa tidur pun boleh. Yang ni pun, tahan berjam-jam bila pakai.

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Grace (Chloé).

1) Chaleur (Nama lama: Bombshell)

Bau Chaleur (Bombshell) ni, memang number 1 best seller De’Xandra. Bau dia fruity-floral yang sangat soft, campuran bau buah pomegranate, bunga peony dan buah lemon. Perfume Chaleur ni, memang paling senang sekali nak buat first time user jatuh cinta dan jadi pengguna tetap De’Xandra.

Jangan tak tahu, setiap kali kami restock Chaleur, mesti habis dalam masa 2-3 hari ya.

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Chaleur (Bombshell).

2) Elenor (Nama lama: Gucci Flora)

Elenor dari De’Xandra di inspirasikan oleh wangian Gucci Flora; yang terkenal dengan haruman bunga peony, mawar dan bau buah-buahan citrus. Sesuai digunakan oleh semua jenis umur, sebab bau yang menusuk dan lembut, mudah diterima. Untuk hadiah hari ibu, bau ini paling popular di kalangan peminat De’Xandra.

Peminat Chaleur (Bombshell) selalunya akan turut suka bau Elenor (Gucci Flora) ni. Sebab kedua-duanya floral based.

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Elenor (Gucci Flora).

3) Olivia (Nama lama: J'adore)

Olivia dari De’Xandra memiliki bau yang serupa seperti J’adore dari Dior. Merupakan gabungan bau bunga-bungaan yang lembut (jasmin) dan bauan buahan manis dan segar. Modern yet classic. Bau ni, buat saya teringat bau wanita elegant  yang bergaya, sedang memakai dress merah semasa tengah menghadiri corporate dinner.

Very sensual, elegant and sophisticated. Not too strong, just perfect!

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Olivia (J’adore).

4) Victoria (Nama lama: Lady Million)

Bau Victoria yang serupa macam Lady Million akan buat korang pengsan, sebab bau dia tersangatlah sedap dan superb. Haruman lembut yang menggunakan campuran bau madu, raspberry dan bunga jasmine akan buat korang rasa yakin, elegant dan seductive.

I really love this smell sebab bau dia intense, tapi tak terlalu melampau sampai pening kepala. Tak sure nak terang macam mana, yang penting best gila!

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Victoria (Lady Million).

5) Grace (Nama lama: Chloé)

Bau perfume Grace memang best, unik & romantik. Bau natural bunga rose, “A light and fresh yet seductively strong“. Sesuai di guna sepanjang hari pada bila bila masa jer.

Perfume Grace ni, memang best sebab sangat versatile, nak pakai untuk kat office boleh, nak pakai kat rumah masa tidur pun boleh. Yang ni pun, tahan berjam-jam bila pakai.

Klik sini untuk beli perfume De’Xandra Grace (Chloé).

Nota: Secara jujur, saya secara personal menggunakan perfume Chaleur (Bombshell) dan Olivia (J’adore). Ini lain pun okay, tapi dua bau yang buat saya jatuh cinta pada De’Xandra. Nasib harga RM75 je, murah sangat dah tu. Nak tukar perfume setiap bulan pun boleh. Haha. Oh ya, sesiapa nak order manually, boleh whatsapp terus ke 011-2631 1654. Ada free COD di kawasan tertentu tau.